portretboetseren

Omvang van de cursus
Je kan een opleiding van 4 jaar (10 lesuren per week) of van 5 jaar (8 lesuren per week) kiezen, met de mogelijkheid om dan nog 2 jaar te specialiseren.

Lesmomenten
Je volgt les tijdens de dag:
maandag van 14.00 tot 16.40 uur
vrijdag van 14.00 tot 16.40 uur
zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur

Je opteert voor de avond/weekend:
maandag van 18.30 - 21.00 uur
vrijdag van 18.30 - 21.00 uur
zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur

Je kiest de optie modelstudie:
donderdag van 18.30 tot 21.50 uur
zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur

Op vrijdagmorgen vanaf 9.30 uur zijn de leerkrachten van de Keramiek-afdeling aanwezig. Het atelier beeldhouwen is dan ook open. Er kan dan vrij gewerkt worden: meldt u wel even bij de leerkracht Keramiek zodat zij/hij weet wie er allemaal in het atelier aanwezig zijn.
Je wordt gevraagd 8 of 10 lesuren in de week aanwezig te zijn (een lesuur duurt 50 minuten).

Vestigingsplaats van het atelier
Het beeldhouwatelier is sinds november 2014 gevestigd op een nieuwe locatie: in het gebouw van VSE aan de Liersesteenweg 173 in Heist op den Berg. De ingang is langs de achterzijde, in het midden van het gebouw. Parkeren mag in de daarvoor bestemde vakken van de parking en/of tegen het gebouw aan de achterzijde. Hou de rolpoorten en gele deuren vrij voor de werknemers van de andere bedrijven die in het gebouw werken.

Opvolgings- en besprekingsmomenten
Het jaarplan voor alle lessen staat in het programmaboekje. Workshops of initiatielessen kunnen door alle leerlingen gevolgd worden. Sommige workshops staan ook open voor geïnteresseerden van buiten de school.

Feedback en begeleiding/opvolging zijn belangrijk. Soms is het nodig een tijdje ongemoeid door te werken. De leerkracht is altijd aanspreekbaar. Neem initiatief als je iets wil vragen.

Atelierkosten

Prijs inschrijving in het atelier is € 314. Jongeren (18 tot 24 jaar) betalen € 129.
Het gebruik van de klei is gratis. De klei wordt gerecupereerd.
Iedereen wordt gevraagd om te assisteren bij de recuperatie. Er worden momenten afgesproken om klassikaal recup te verwerken met de strengpers. Kleitonnen staan gratis ter beschikking. Het is aangeraden om een ton te reserveren voor persoonlijk gebruik. De klei moet je dan wel zelf verzorgen.
Plaaster, jutte en constructie-ijzer zijn gratis.

De leerlingen die aan figuurstudie doen hebben een model ter beschikking. Zij neemt regelmatig pauzes. Stel je daar op in zodat je optimaal kan werken. Het werken naar model is gratis.

        Logo academie

facebook

Ga naar boven